Новини

Перемога студентів кафедри молекулярної генетики та біотехнології в конкурсі бізнес-ідей і стартапів в рамках проєкту Бізнес-інкубатор "Innovation challenge

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 15.05.2024

Bogdan19-10 травня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся пітчинг (конкурс) бізнес-ідей і стартапів в рамках проєкту Бізнес-інкубатор "Innovation challenge".  Студент 5 курсу спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія, кафедри молекулярної генетики та біотехнології - Богдан Сосній  отримав 100000 грн нагородження від АТ «Укрексімбанку».  

 
 

читати далі>>>


Практика на базі КНП “Чернівецький обласний центр крові”

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 14.05.2024

Нині питання заготівлі крові і забезпечення нею громадян набула стратегічного значення. Важливими учасниками процесу перевірки якості крові відповідно до стандартів є фахівці лабораторної діагностики. 14 травня 2024 року магістранти ОП Біохімія та лабораторна діагностика відвідали лабораторії КНП “Чернівецький обласний центр крові”, де детально ознайомилися з підходами до відбору та перевірки донорської крові. 

читати далі>>>


РЕЄСТРАЦІЯ НА ЄВІ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 13.05.2024

xРеєстрація абітурієнтів, які мають намір вступати на навчання для здобуття ступеня магістра (та для вступників до аспірантури) для складання ЄВІ (єдиного вступного іспиту) та ЄФВВ (єдиного фахового вступного випробування) з 7 травня до 29 травня (до 18 год.) 2024 року. Вступники (у разі особистої реєстрації) мають мати такі документи:

читати далі>>>


Заняття на базі відділу клініко-діагностичних та цито-морфологічних досліджень ОКНП “Чернівецький обласний медичний діагностично- реабілітаційний центр”

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 10.05.2024

10 травня 2024 року магістранти ОП Біохімія та лабораторна діагностика взяли участь у практичному занятті на базі відділу клініко-діагностичних та цито-морфологічних досліджень ОКНП “Чернівецький обласний медичний діагностично-реабілітаційний центр”. Студенти мали можливість на практиці ознайомитися з методами гістологічних, цитогенетичних, цитоморфологічних та імуноферментних досліджень. 

читати далі>>>


Нові практичні навички на базі КМУ “Обласне бюро судово-медичної експертизи”

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 08.05.2024

Здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП Біохімія та лабораторна діагностика продовжують засвоєння нових практичних навичок і вмінь на базах практики. 8 травня 2024 року магістранти відвідали відділення судово-медичної лабораторії КМУ “Обласне бюро судово-медичної експертизи”, де мали можливість на практиці ознайомитися з методами виявлення токсичних і наркотичних речовин у біологічному матеріалі методом газової та тонкошарової хроматографії.

читати далі>>>


Участь у тренінгу із гігієни рук

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 07.05.2024

Важливим для фахівця у галузі лабораторної діагностики є дотримання гігієнічних норм. Гігієнічна обробка рук є ключовим аспектом дотримання правил безпеки як для спеціалістів лабораторної діагностики, так і для пацієнтів медичних закладів.

читати далі>>>


КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ РАЗОМ З «ЕКОЛОГІЧНОЮ ВАРТОЮ»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.05.2024

01.05.2024 року кафедра екології та біомоніторингу приєдналася до активного святкування 25-річчя ВДС «Екологічна варта». «Екологічна варта» – єдина всеукраїнська дитяча громадська організація, що об’єднує дітей і молодь, які свідомо спрямовують свої зусилля на захист довкілля та навчаються бути активними природоохоронцями. 

Святкування проходило у формі акції «Моє дерево Перемоги», а також за благоустроєм території навчально-дослідної земельної ділянки КЗ ЧОЦЕНТУМ (площа – 0,9494 га) і дендрарію закладу.

читати далі>>>


Розпочато дослідження по міжнародному проєкту RestPoll

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.05.2024

Передвеликодній тиждень виявився насиченим та продуктивним, адже розпочалися польові дослідження та подальший розбір зібраного матеріалу в рамках виконання міжнародного проєкту "RestPoll: Відновлення середовищ існування запилювачів у європейських агроландшафтах на основі мультипартисипативного підходу / Restoring Pollinator habitats across European agricultural landscapes based on multi-actor participatory approaches" за рамково угодою ЄС "Horizon Europe", який реалізовується Чернівецьким національним університетом і безпосередньо кафедрою екології та біомоніторингу.


читати далі>>>


Результати співпраці з програмою USAID agro

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 03.05.2024

і

Ефективна співпраця закладів вищої освіти, бізнесу та громад – запорука якісних змін у країні.
Саме університети повинні стати їхньою руйшійною силою, першими опановуючи інновації. Програма USAID АГРО передала провідним університетам України методологію просторового планування територій громад.

читати далі>>>


Екскурсія у лабораторію “Сінево”

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 03.05.2024

2 травня 2024 року здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП Біохімія та лабораторна діагностика відвідали медичну лабораторію “Сінево”, лідера на ринку лабораторних послуг.

читати далі>>>