Новини

ОБГОВОРЕННЯ ОП «ЕКОЛОГІЯ» ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗІ СТУДЕНТАМИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.04.2024

1 квітня відбулася зустріч гаранта ОП «Екологія» Аліни ЖУК і викладачів кафедри екології та біомоніторингу зі здобувачами бакалаврського рівня вищої освіти, на якій обговорювали питання реалізації студентоцентрованого та компетентнісного підходів на освітній програмі.

У ході обговорення студенти 1–4 курсів ділилися своїми враженнями від навчання та висловлювали міркування щодо актуальності, змістовності конкретних дисциплін та їх корисності для майбутнього професійного шляху. 

читати далі>>>


Студентські наукові семінари на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 02.04.2024

seminarЗавершився захоплюючий цикл наукових семінарів на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології, де студенти-біологи 3 курсу та студенти-біотехнологи 2 курсу представили доповіді найновіших здобутків науковців світу в руслі наукових тематик кафедри. Зазначені доповіді стали важливим внеском в науковий діалог та сприяли обміну знаннями та ідеями між студентами та викладачами.  

читати далі>>>


Мікросвіт навколо нас

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 02.04.2024

  26 березня 2024 року студентами 402 групи спеціальності «Середня освіта» на базі кафедри ботаніки та природоохоронної діяльності було проведено науково-пізнавальний хакатон на тему «Мікросвіт навколо нас» для учнів загальноосвітніх закладів середньої школи м. Чернівці та студентів медичного коледжу. Учасники заходу під керівництвом студентів досліджували мікроскопічні водорості та гриби, які існують в природному середовищі. Студенти в доступній формі знайомили допитливих юних гостей із цікавою пізнавальною науково-популярною інформацією про дивовижний світ мікроорганізмів.

читати далі>>>


4 етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії у Чернівцях

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 29.03.2024

 Понад 100 юних хіміків-школярів з 22 областей України приїхали в Чернівці на ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії. Практичний тур протягом 23-24 березня 2024 р відбувався на базі Навчально-наукового Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ ім. Юрія Федьковича.

Учасники олімпіади, а це учні 8, 9, 10 та 11-х класів мали можливість 

читати далі>>>


ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ-ЕКОЛОГІВ ІЗ ФАХІВЦЕМ-ПРАКТИКОМ ІЗ СЕО

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.03.2024

У центрі уваги екологічно свідомого суспільства лежать питання сталого розвитку та збереження навколишнього середовища. У світлі цього, зустрічі студентів-екологів з фахівцями-практиками із проведення стратегічної екологічної оцінки (СЕО) та оцінки впливу на довкілля (ОВД) набувають особливого значення. Один із таких практичних семіарів відбувся 27 березня 2024 р. на кафедрі екології та біомоніторингу у режимі онлайн для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» та 1 курсу ОС «Магістр», на якому запрошеним спікером виступив Сергій БЕЙ.


читати далі>>>


Міжнародне стажування магістранта кафедри біохімії та біотехнології

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 19.03.2024

Магістрантка кафедри біохімії та біотехнології (ОП Біохімія та лабораторна діагностика) Крістіна Товарницька з 1 лютого до 1 березня 2024 року пройшла міжнародне стажування в університеті імені Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія) у рамках угоди про співробітництво. Стажування проходило на базі факультету Медицини та біологічних наук у лабораторіях біохімії, аналітичної та інструментальної хімії, метагеноміки та мікробіології у партнерстві з місцевою лікарнею.

читати далі>>>


ПУБЛІЧНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ДИСЕРТАЦІЇ ВОЛОДИМИРА КАРАВАНА НА ЗДОБУТТЯ СТУПЕНЯ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 091 БІОЛОГІЯ

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 15.03.2024

Караван

14 березня відбулася публічна презентація наукових результатів дисертації Володимира КАРАВАНА подану на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) за спеціальністю 091 Біологія.

Тема роботи: «Вплив дієти на біомаркери стресу Apis mellifera».     

Наукова керівниця - докторка біологічних наук, професорка Ірина Панчук.

читати далі>>>


Інновації від CROРTEX для наших студентів

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 13.03.2024

У захопливому заході, що відбувся на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту, представники компанії CROРTEX розкрили перед нашими студентами перспективні аспекти використання агродронів. Виступ провідного агронома компанії Ярослава Михайловича Федоріва спричинив неабиякий інтерес та активну дискусію, щодо ефективності новітніх технологій внесення ЗЗР та десикантів у сільському господарстві.

Проєкт "Школа пілотів CROРTEX", представлений регіональними менеджерами компанії, окреслив для наших студентів нові можливості розширення індивідуальної освітньої траєкторії та майбутнього їх працевлаштування.

читати далі>>>


ДЕНЬ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКА 2024

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.03.2024

чКолектив кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту щиро вітає здобувачів вищої освіти за ОП «Землеустрій та кадастр», випускників кафедри, викладачів, наших стейкхолдерів, а також усіх прямо чи опосередковано причетних до відзначення професійного свята «Дня землевпорядника». 

читати далі>>>


Друге місце нашого студента на обласному фестиваль-конкурсі авторської пісні

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 08.03.2024

6 березня 2024 року відбувся Обласний фестиваль-конкурс авторської пісні та співаної поезії  молодих авторів та виконавців, присвячений 75-річчю від дня народження Володимира Івасюка. Конкурс проводився серед обдарованих дітей та молоді закладів загальної середньої, позашкільної, професійної, фахової передвищої та вищої освіти. Журі оцінювали художній рівень поезії та музичну культуру пісні.

В конкурсі прийняв участь студент першого курсу спеціальності «Агрономія» Крижановський Антон та посів друге місце. Антон на конкурсі представив дві авторські, англомовні пісні.

читати далі>>>