Новини

Викладачі Інституту біології, хімії та біоресурсів взяли участь в роботі Інформаційного Дня Рамкової Програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 22.12.2015

18 грудня 2015 р. співробітники кафедри біохімії та біотехнології в складі делегації на чолі з директором Інституту біології, хімії та біоресурсів професором Марченко М.М. взяли участь у тренінгу з написання проектних пропозицій на здобуття фінансування наукових досліджень в рамках Програми ЄС «Горизонт 2020».

читати далі>>>


НЕ ДАЙ СНІДУ ЖОДНОГО ШАНСУ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 01.12.2015

1 грудня 2015 року до Дня боротьби зі СНІДом та в рамках навчальної програми нормативного курсу «Вірусологія» викладачами кафедри біохімії та біотехнології (д.б.н., доцент Шмараков І.О., к.б.н., доцент Кеца О.В.) організовано екскурсію в «Чернівецький обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом».

читати далі>>>


Кабінет студента: новий он-лайн сервіс, нові можливості для навчання

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 27.11.2015

З 27 листопада 2015 року в нашому інституті запрацював новий он-лайн сервіс для студентів - Кабінет студента. 

До послуг студентів: знайомі класичні програми Microsoft Office та хмарні сервіси, зокрема пошта корпоративного рівня (прізвище@student.cv.ua), спільні календарі, миттєві повідомлення, портал для зберігання та одночасної роботи з документами та відео-конференції в HD якості та багато іншого.

читати далі>>>


ДЕНЬ СТУДЕНТА В КОЛІ КАФЕДРАЛЬНОЇ РОДИНИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.11.2015

17 листопада студенти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів зібралися після пар в бібліотеці ЧНУ, щоб відсвяткувати Міжнародний день студента. Програма вечора була насиченою та цікавою. Спочатку завідувач кафедри Світлана Степанівна Руденко привітала студентів та викладачів (які також вважають себе студентами, але зі стажем) з цим чудовим святом. Вона розповіла про епізоди із свого студентського життя, наголосила на важливості гармонійного поєднання навчання з духовним розвитком, відмітила символічність проведення цього вечора в бібліотеці ЧНУ.

читати далі>>>


Нагородження кращих студентів міста до Дня студента

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 18.11.2015

17 листопада, у сесійній залі міської ради відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студента. Секретар міської ради Ярослав Кушнірик привітав студентів із святом та нагородив  дипломами та грошовою премією. 

читати далі>>>


ВІТАННЯ З ДНЕМ СТУДЕНТА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 18.11.2015

Вітаю тих, хто здобуває "вищу" - від вас залежить майбуття.
Нехай міцним буде граніт науки і в світлих головах примножаться знання.

читати далі>>>


З ДНЕМ СТУДЕНТА!!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 18.11.2015

Шановні студенти!

17 листопада має особливе значення для студентів всього світу, адже це - Міжнародний день студента. Це свято зближує та об'єднує молодих людей усього світу, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів. 

читати далі>>>


Будьмо милосердними!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 13.11.2015

Днями викладачі та студенти Інституту біології, хімії та біоресурсів долучились до справи доброчинності, що була ініційована товариством «Червоного Хреста» міста Чернівці. Силами Інституту було анонсовано поширення марок товариства «Червоний Хрест» та зібрано кошти на суму 2250 грн.

читати далі>>>


Міжнародна співпраця кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції в рамках проекту Erasmus Mundus

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 10.11.2015

1Завдяки можливостям проекту Erasmus Mundus викладач кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції доц. Кондратьєва Ірина Володимирівна проходила стажування у Ягелонському університеті м. Краків.

Проведено спільні наукові дослідження із науковцями кафедри координаційної, біонеорганічної й фізичної хімії на чолі з проф. Войтеком Мациком. В майбутньому планується подальша співпраця, стажування викладачів та студентів кафедри.

читати далі>>>


Фінальний етап XXIII Всеукраїнського турніру юних хіміків в Чернівцях

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 08.11.2015

Вперше у Чернівцях в період із 27 жовтня по 1 листопада відбувся фінальний етап XXIII Всеукраїнського турніру юних хіміків. Активну участь у проведенні турніру взяли викладачі кафедри неорганічної хімії твердого тіла та нанодисперсних матеріалів Халавка Ю.Б. та Горбик Т.М., кафедри органічної і фізичної хімії та екології хімічних виробництв Лявинець О.С., Скіп Б.В. та Скрипська О.В., кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Кобаса І.М.

читати далі>>>