Новини

Всеукраїнська проща освітян

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.09.2015

26 вересня викладачі кафедри екології та біомоніторингу та співробітники Інституту біології, хімії та біоресурсів взяли участь у Всеукраїнській прощі освітян, яка традиційно проводиться напередодні професійного свята у Марійському центрі с. Зарваниці.

читати далі>>>


Відбулась Міжнародна конференція «PEDODIVERSITY: Space and Time»

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 21.09.2015

Визнаючи унікальну біосферну роль ґрунтового покриву планети та прагнучи зосередити увагу людства на актуальних проблемах ґрунтів, Генеральна Асамблея ООН оголосила 2015 рік Міжнародним роком ґрунтів. Люди всієї планети, включно з ґрунтознавцями всього світу проводять різноманітні заходи, як соціальні, так і наукові, завдання яких популяризація знань про ґрунтосферу, підвищення на всіх рівнях обізнаності про незамінність ґрунтів для життя людини.

В рамках Міжнародного року ґрунтів 15–19 вересня 2015 року на базі кафедри ґрунтознавства Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича відбулась Міжнародна наукова конференція «PEDODIVERSITY: Space and Time». 

читати далі>>>


Х Міжнародна наукова конференція генетиків, селекціонерів та біотехнологів відбулась в Чернівцях

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.09.2015


аа

На базі ЧНУ ім. Юрія Федьковича з 14 по 18 вересня 2015 р. успішно пройшла Х Міжнародна наукова конференція «ФАКТОРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ЕВОЛЮЦІЇ ОРГАНІЗМІВ». Організаторами конференції були Національна академія наук України, Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, Українське товариство генетиків і селекціонерів ім. М.І. Вавиловапри активній допомозі колективу кафедри молекулярної генетики і біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету.

 

читати далі>>>


Співробітники кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства проводили спільні польові дослідження з ботаніками Інституту ботаніки і зоології університету імені Масарика (Брно, Чехія)

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 01.09.2015

ЧехиПід час літнього експедиційного періоду у червні 2015 року співробітники кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства проводили спільні польові дослідження з ботаніками Інституту ботаніки і зоології університету імені Масарика (Брно, Чехія) унікальних за видовим багатством лучних угруповань Буковинського Передкарпаття в околицях с. Спаська Сторожинецького р-ну Чернівецької області.

читати далі>>>


У липні-серпні 2015 року співробітники кафедри проводили комплексні ботанічні дослідження з співробітниками наукових установ НАН України

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.08.2015

ДідухУ липні-серпні 2015 року у верхів’ях Білого і Чорного Черемошів (на території національних природних парків «Карпатський», «Верховинський» і «Черемоський») та у Дністровському каньйоні (нацональні природні парки «Дністровський каньйон» «Хотинський») співробітники кафедри проводили комплексні ботанічні дослідження з співробітниками наукових установ НАН України

читати далі>>>


До уваги абітурієнтів!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 14.08.2015

Списки вступників, зарахованих на місця державного замовлення, та рекомендованих до зарахування на навчання за кошти фізичних чи юридичних осіб в межах ліцензованого обсягу

 


Рейтингові списки вступників на всі напрями та спеціальності в нашому інституті

Інформація щодо ліцензованого обсягу прийому, обсягу державного замовлення, поданих заяв, загального конкурсу та конкурсу на бюджет на всі напрями підготовки в нашому інституті (денна форма навчання).

Спеціаліст (денна) (заочна)     Магістр (денна) (заочна)

Бакалавр на основі атестата про ПЗСО (денна форма навчання):

Агрономія - 6.090101 
Біологія - 6.040102 
Біотехнологія - 6.051401 
Геодезія, картографія та землеустрій - 6.080101
Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування - 6.040106 
Харчові технології та інженерія - 6.051701
▪ Хімія - 6.040101

Бакалавр на основі атестата про ПЗСО (заочна форма навчання)

Бакалавр на основі диплома молодшого спеціаліста (денна) (заочна)

Інформація оновлюється щоденно.

читати далі>>>


На 57-му році життя відійшов у вічність наш колега

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.07.2015

З почуттям глибокої скорботи повідомляємо, що 24 липня 2015 року на 57-му році життя відійшов у вічність наш колега ‒ доцент кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Влодарчик Роман Петрович. Перестало битися серце педагога, організатора та науковця, справжнього громадянина і патріота, люблячого чоловіка, турботливого батька, добропорядного сім’янина, високодуховної й моральної людини. Не можливо знайти слова, які б могли розрадити смуток всіх, хто знав його.

читати далі>>>


Співчуття

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 16.07.2015

Вадим Ситніков

14 липня 2015 року під час виконання бойових завдань в районі Станиці Луганської загинув солдат Вадим Ситніков – чоловік доцента кафедри екології та біомоніторингу Ірини Олександрівни Ситнікової.

Він не мав військових звань і не мріяв  про військову спеціальність. Але без роздумів у тяжку хвилину пішов на захист батьківщини... 

читати далі>>>


Нові здобутки кафедри землевпорядкування та кадастру

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 02.07.2015

Наприкінці червня у Житомирському національному агроекологічному університеті відбулася конференція «20 років аграрній реформі в Україні: досягнення і проблеми». Їй передував однойменний конкурс, організований Інститутом стратегічних оцінок (ІСО) при Президентському фонді Леоніда Кучми «Україна».

читати далі>>>


Увага! Конкурсний відбір наукових проектів

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 01.07.2015

Оголошено конкурсний відбір наукових проектів фундаментальних досліджень, прикладних досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок, виконання яких розпочнеться у 2016 році

читати далі>>>